אינדקס פורום Sar00t
מערכת הפורומים השרוטה במדינה

שאלות ותשובותשאלות ותשובות   חפשחפש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים      הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 

ראסטפארי, קצת היסטוריה ומידע.

הגב להודעה
   אינדקס פורום -> פורום ראסטפאריי
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
אחראי הודעה
Ras Saadon
חבר קאבינט בפורום ראסטה
חבר קאבינט בפורום ראסטה

הודעהנשלח: 11:55 16.01.06    כותרת הודעה: ראסטפארי, קצת היסטוריה ומידע. הגב עם ציטוט

היסטוריה כללית
אפשר להגיד שבעצם אבי התנועה/דרך החיים היה מרקוס גרווי; גרווי היה אדם שחור מגמייקה אשר פעל רבות למען החזרת הכבוד והזכויות לכל האנשים השחורים מבערך שנת 1914 עד אמצע שנות ה30.
הוא הקים את האירגון המאוחד לשיפור שחורים(United Negro Improvement Association) בקיצור UNIA.
גרווי היה אדם כריזמטי אשר סחף ועורר השראה במיליוני שחורים, עקבו אחר קבוצות רבות אך בכלליות כולם נקראו גרווסטים, אחת מן הקבוצות האלה נהיו עם הזמן הראסטות הראשונים.

שם התנועה
שם התנועה בא משמו של סיאלסי, הוא נולד עם השם Tafari ובזמן מסוים קיבל את תואר הנסיכות Ras.
Ras גם אומר ראש, ו Tafari אומר בורא, אז לשם זה גם פירוש הבורא הראשי(ראש השילוש הקדוש).

יסודות הראסטה
ראסטאפרי שבמקורה היא תנועה לשחרור שחורים מן עליונות הלבנים התפתחה במעמקי גמייקה שהייתה מושבת עבדים שחורים ועם הזמן התפתחה לדרך חיים(לא דת,לא כת ולא תנועה דתית) שמתבססת על טבעיות הגוף, נקיותו מכמיכלים מעשי אדם, שיחרור המוח בעיקר אך גם הגוף מן הכבלים של החברה המושחתת המודרנית(באבילון) ואלוהותו של קיסר אתיופיה היילה סילאסי.

ראסטות מאמינים שהגוף הוא מקדש לג'ה(שם אחר לה', אותו אלוהים כמו היהודים, נוצרים ומוסלמים) ושצריך לכבד את מתנת החיים ולכן צריך לשמור על הגוף נקי מכל רעלים ובריא כמה שיותר.
רוב הראסטות צמחוניים, יש הרבה טבעונים ומעט מאוד אוכלי בשר, חלק מהראסטות אפילו אוכלים רק אוכל שאינו מבושל ונמצא במצבו הטבעי ללא כל שינויים.

ספרים קדושים
ראסטה זו דרך חיים שהיא בעצם שילוב של יהדות(לא רבנית כמו בישראל) ונצרות אתיופיות שהיא שונה לגמרי מנצרות אירופאית ומסיבה זו התנ"ך נחשב לספר קדוש אצל הראסטות, כך גם הקברה נאגסט(Kebra Negast) שהוא בעצם ספר קדוש עתיק באתיופיה שנחשב להמשך של התנ"ך שהוצא החוצה, לברית החדשה יש גם משמעות גדולה וגם יש ספר שנקרא The Holy Piby אך הוא הכי פחות קדוש מבין כולם, הרבה מהראסטות לא מאמינים בו.

העשב
הראסטות מאמינים שעשב(מריחואנה) זה צמח קדוש, הם מגנים שימוש של עשב רק כדי ל"התמסטל" ולעשות שטויות.
ראסטות מעשנים לצורך מדיטציה שהם רואים בזה התקרבות לג'ה, למטרות רפואיות וכדי להתחבר לעצמם ברמה גבוהה.

היילה סילאסי
אמונת הראסטה בקיסר אתיופיה סילאסי מבוססת על התנ"ך, הברית החדשה וחוכמתו.
האמונה מתחלקת לכמה חלקים, יש כאלה שרואים בסילאסי כחזרה השניה של ישו, יש הרואים בו כישו השחור(הראשון), יש הרואים בו התגלמות החוכמה של ג'ה אך לא אדם בעל כח לעשות ניסים ויש כאלה שמאמינים שהוא ג'ה בגוף אדם בעל יכולת לעשות ניסים וכו'.
האמונה מתבססת על כמה נבואות שאומרות בעיקרון שיקום אדם משורש שלמה ודוד שיוכתר להיות קיסר(עם תארים ספציפים מאוד), בחלק אפילו כתוב שהוא יהיה מכוש(אתיופיה) והוא יהיה המשיח(מי שרוצה את כל הנבואות המדיוקות ואיך התמלאו ע"י סילאסי שיבקש).

דיבור
דיבור הראסטות הוא בעצם גמייקנית(פטווה) עם שינויים, פטווה התפתחה במקור כדרך לצחוק על האנגלית של הסוחרי עבדים הלבנים וגם כדי שהעבדים יוכלו לדבר בינם בלי שהסוחרי עבדים הלבנים יבינו.
ראסטות משנים ברוב המילים את האות U ב-I כדי להראות שאין כזאת הפרדה בין "אני" ל"אתה", אני ואתה זה בעצם אותו דבר, אותו רוח, אותו כח חיים ולכן ראסטות גם במקום we, you, us וכו' אומריםם I and I, כלומר אני ואני, שוב כדי להראות את האחדות.
ראסטות גם משתמשים בביטוי זה במקום I, me כדי להראות את השלמות עם ג'ה, I אחד מסמל את האדם והI השני מסמל את ג'ה, שהוא בעצם תמיד נמצא איתנו בכל אדם ואדם.
ראסטות רואים בחברה מודרנית כדבר מלא רוע אשר חייבים לשנותו ולהחדיר אליו צדק ושלום, הם קוראים לחברה הזו באבילון שזה בעצם אומר "בבל" שהייתה עיר מלאה רוע ושחיתות בימי הת"ך.
משתמשים במילה באבילון גם כדי לתאר דברים משוחתים ורעים בכלליות.

הדרדלוקס
הדרדלוקס או כמו שרוב האנשים מכירים אותם כראסטות, זה בעצם תוצאה של אי הסתרקות כיוון שרוב הראסטות הם נזירים, לפי הנזירות שנמצאת בספר במדבר פרק ו, לפי נזירות זו אסור להסתרק או להסתפר ולאחר תקופה ממושכת של אי הסתרקות והסתפרות נוצרות הדרדלוקס.
הדרדלוקס מסמלות את הנזירות ואת השורשים של הראסטה והחזרה למקור ולטבעיות, הם נחשבות גם לכתר של הראסטה.
כיוון שלאריה יש משמעות רבה בדרך חיים זו אז הם גם נחשבות כרעמה של הראסטה.
כל ראסטה מוצא גם את המשמעות האישית של הדרדז בשבילו, אך אלו הדברים המרכזיים.

בתים בראסטה
בראסטה יש 3 בתים(Houses), כל בית הוא בעצם קבוצה של ראסטות שיש להם אמונות משותפות רבות ולכן התאחדו לקבוצה אחת.
יש את הניאבינגי(Niyabinghi) שזהו הבית הראשון בעצם שאין לו "מנהיג" שהוא מבוסס בעיקר על טבעיות.
יש את הבובו אשאנטי(Bobo Ashanti) שמנהיג את הבית הזה הנסיך אמונואל הראשון ראסטות בבית הזה רואים בו שגילגולו של ישו ובסילאסי כג'ה בגוף אדם, הוא מבוסס על חוקי התנ"ך וחבריו חיים בקהילות סגורות.
ויש את 12 השבטים של ישראל(12 Tribes of Israel) זה הבית הכי "מתון", שיש לו הכי הרבה דמיון לנצרות.
ראסטות לא חייבים להשתייך לבית כלשהוא, זה נעשה ברצון אם אותו ראסטה מאמין בעקרונות הבית ואם זקני הבית מוכנים לקבל אותו.

ראסטפארי זו דרך חיים ללא סדרות חוקים קבועים, יש את הבסיס שמשותף לכולם אך מן הבסיס כל ראסטה לוקח את המסע האישי שלו ובוחר איזה "חוקים" הוא קובע לעצמו ולכן רואים גיוון כל כך גדול בדרך חיים זו אך זה לא אומר שכל אחד שמתחבר לכמה דברים בראסטה ולא לאחרים יכול להגיד שהוא ראסטה והוא מצא את הדרך שלו.
כדי באמת לקחת את "תואר" הראסטה צריך לחיות וללמוד את דרך חיים הזו זמן רב מאוד, אפילו ילדים שנולדים לתוך דרך חיים זו לא נקראים ראסטה עד אשר הגיעו לרמה רוחנית מסוימת.

אפשר להעמיק הרבה יותר ולחפור אבל רק רציתי לתת קצת מידע כללי לאנשים שאין להם הרבה ידע או בכלל..

נערך בפעם אחרונה על-ידי Ras Saadon בתאריך 12:07 23.01.06, נערך סך הכל פעם אחת
חזור למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
נח נח השרוט
מכור כבד לשרוט דוט קום
מכור כבד לשרוט דוט קום

הודעהנשלח: 14:45 16.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

נחמד.
נחמד מאוד אפילו אבל יש לי בעיה קטנה.
יש פה באין סטירה שכזאת שהם אומרים שהגוף קדוש ואסור להרוס אותו כביכול והם גם אומרים שצמח הקאנביס הוא גם קדוש אז איך זה שאותו מותר להרוס?
וגם עוד בעיה אני יודע שרובם לא מאמינים ברפואה המערבית המודרנית אבל זה מוכח שכשאתה מעשן גאנג'ה אתה מכניס כימיקלים לגוף שלך שהמפורסם בהם הוא THC.

איך הם או אתם מסבירים את זה?
צליל משתעממת קצת בעבודה..
אורח

הודעהנשלח: 15:03 16.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

THC הוא אינו כימיקל הוא חומר טבעי ביותר. מעבר לכך כשאתה מעשן את הקאנביס ביחד עם טבק 'פארש' אתה בעצם מכניס כימיקלים רעילים לגופך, כאיילו שכוללים ניקוטין וזפת שיש בסיגריות הרגילות, הראסטאפרים אנים מעשנים בצורה הזו, אלא בצורה הנקייה. ללא טבק וללא חומרים כימיים מסוכנים לגופך. מעבר לכך שאכטה לוהטת לגרונך ולריאותך, לא משנה מהו החומר המעושן פוגע באופן מסויים בגופך, אמנם לא במידה חמורה כמו סיגריות ומוצרי טבק ועישון אחרם, אמנם במידה פחותה, אבל גם לא הכי בריאותית, אם תשים לב, ישנם הרבה אנשים שמעשנים במכשירי אידוי (ויפריזורים למיניהם) ולא במקטרות או מקטרות מים (פייפים, באנגים) או בפייסלים (ריזלות) מכשיר האידוי, מאדה את החומר הפעיל, ומונע את השאיפת עשן הלוהט הלא בריא לתוך הגוף, וישנה גם עוד שיטה שידועה אף יותר היא דרך הבישול (קוקיז, בראוניס, חמאת גאנג'ה וכו'...) ולכן אפשר להוציא מהראש כעת את הסטיגמה המפגרת של 'לא בריא'.
מעבר לכך גוף האדם הינ קדוש ואסור להשחיתו, כמו כן גם צמח הקנאביס. צמח הקאנאביס הינו קדוש אך הינו קדוש רק בשל שימושיו הרבים למען האדם וגופו. מעבר לכך, הוא קדוש להם בשל תפוקותיו הרבות. לא רק לעישונים וסאטלות. זו דרך חיים, ייצור המוני של דברים רבים, כמו אוכל וסיבים תזונייתיים, בגדים, רהיטים, שטיחים ואריגים שונים, בניה וכו'....

מקווה שהצלחתי להבהיר את הנק' שלי קצת יותר.
חזור למעלה
Ras Saadon
חבר קאבינט בפורום ראסטה
חבר קאבינט בפורום ראסטה

הודעהנשלח: 15:57 16.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

צלילה צודקת לגמרי ויש גם עוד דבר שרוב הראסטות מאמינים שהצמחים ניתנו לבני אדם כדי שנוכל להשתמש בהם ולהפיק את המירב מהם(לפי בראשית) אך גם זה כמובן ללא "התעללות" בטבע, לדוגמא כריתה המונית של יערות גשם כשיש חלופות הרבה פחות מזיקות.

עוד דבר בנוגע לTHC ומריחואנה זה שכל החומרים שיש במריחואנה הם גם חומרים שיש בגוף שלך, THC זה משכך כאבים טבעי שיש לך בגוף רק בכמות יותר קטנה ממה שיש בצמח וגם כל סוגי הCBD שיש במריחואנה הם חומרי שנמצאים בגוף שלך, ובגלל זה הגוף שלך יודע להתשתמש בזה בצורה כזו יעילה לעומת חומרי מעשה אדם, אפילו אם הם כמעט וזהים בצורם ומבנהם לחומר הטבעי.

חזור למעלה
sensi
שריטה חסרת תקנה
שריטה חסרת תקנה

הודעהנשלח: 19:16 16.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

ובקשר למריחואנה.. הם אומרים שאלוהים הביא להם את הצמח.. בכדי שישתמשו בו. ויראו את החיים כמשהו טוב.. להתסכל על החצי כוס המלאה.. ולשמוח ..

חלק מן המהות בראסטאפרי.
חזור למעלה
נח נח השרוט
מכור כבד לשרוט דוט קום
מכור כבד לשרוט דוט קום

הודעהנשלח: 00:25 17.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

תודה על התשובות היה נחמד לדעת את זה...
כבוד ל Saadon שהביא את זה.

אגב
איפה מצאת את זה בעברית
או שתרגמת
RHCP
ריספקט!!!
ריספקט!!!

הודעהנשלח: 00:47 17.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

דווקא נראה לי שהוא כתב את זה בעצמו...

ועוד נקודה בקשר למריחואנה
העישון מסמל חיבור ואיחוד של העשב והאדמה, גוף האדם, והשמיים (העשן עולה על השמיים)
העישון הוא מעין תפילה והתחברות עם האדמה והשמיים, תהליך רוחני של התאחדות עם הטבע.
Ras Saadon
חבר קאבינט בפורום ראסטה
חבר קאבינט בפורום ראסטה

הודעהנשלח: 12:56 17.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

כן חיברתי את זה לבד..

חזור למעלה
קאצ'ה וזה
אורח

הודעהנשלח: 13:47 17.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

THC זה כימיכל
כמו שניקוטין זה כימיכל
וכמו שעטרן(זפת) זה כימיכל
וכמו שמימן זה כימיכל
פשוט הכימיכלים הנ"ל בניגוד לכל הכימיכלים הרעים שיש לך כזה אנטי כלפיהם, טבעיים! AKA לא סינטטים. icon_smile.gif

נחנח,
אני יכול לנסות להסביר את הסתירה הזו בכך שהם לא תופשים את זה כהריסת הצמח, אלא בדיוק להפך, כמו שסעדון אמר, מתעלים את זה רק לשימושים חיוביים, מדיטציות, בריאות, שאנטי שאנטי מאמבו ג'אמבו וכו וכו icon_smile.gif

צליל, נראה לי שבצמח הקנאביס יש קדושה מעבר לסיבות שאת ציינת, משו בכיוון התנבואויות וקשר ישיר עם ה'/טבע/ג'ה או מה שזה לא יהיה....כמו אותם כהנים שהשתמשו ב"קנה בשם" להתנבאות...

וצליל,
תראי לי את אותם הרבה אנשים שמשתמשים בוופרייזר icon_smile.gif

אגב קנאביס מתחבר לקולטנים במוח (וגם בעמוד שדרה) שבעיקרון קולטים אננמידים. אננמיד זה הורמון שיש בעיקר בחלב אם. אננמיד בסנקריסט זה אושר. icon_smile.gif
ואם אנלאטועה, גם אותו פרופ' רפאל משולם וחבורתו גילו (בנוסף לTHC)

די.
סלאם עליכום icon_smile.gif
חזור למעלה
צלילה
חבר קאבינט בפורום ראסטה
חבר קאבינט בפורום ראסטה

הודעהנשלח: 16:31 17.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

icon_redface.gif שכחתי לציין את קדושתו הנבואתית...

ובקשר לוייפריזור, יש לי חבר אחד בצפון שמשתמש בכאיילו שנים icon_smile.gif והוא אפילו בנה אחד לעצמו...
מעבר לכך, הובטח לי אישית אחד כזה ליומולדת, אך לא קיבלתיו.... icon_sad.gif

בכל מצב זו אחת המטרות שלי להשגה בשנה הקרובה... רק חבל שאני מתגייסת ממש עוד מעט icon_sad.gif

ארבע מאות שבעים ירקרקים. כוסאמאם.
http://www.satlan.co.il/product_max.asp?id=367
ילדי הירח, ילדי הירח,
ילדי הירח, ילדים יפים.....
חזור למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר
ditiii
אורח

הודעהנשלח: 02:13 19.01.06    כותרת הודעה: מאוד אהבתי את הרצינות [b]האנטרופולוגית הנכונה [/b]בכתיבה הגב עם ציטוט

יפה. אם יש לך עוד- ditiswd@walla.com אני מאוד אשמח. תודה.דיתי
חזור למעלה
Ras Saadon
חבר קאבינט בפורום ראסטה
חבר קאבינט בפורום ראסטה

הודעהנשלח: 10:43 19.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

אני ירחיב עוד הרבה בעתיד הקרוב פה בפורום אז רק תתאזר/י קצת בסבלנות ויהיה icon_smile.gif .

חזור למעלה
kacha
שריטה חסרת תקנה
שריטה חסרת תקנה

הודעהנשלח: 20:37 20.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

מבעה להכין וופרייזר?
לוקחים נורה פשוטה 40 W
חותכים את הקצה (זה ממתכת)
מוצאים את כל הקישקעס של המנורה.
לוקחים פקק פשוט של קוקה קולה(תוודאי שהוא מתלבש על החלק הזה של המנורה) ועושים בו 2 חורים ובשניהם מכניסים קשיות (קש...יעני...קש...U KNOW:))
עכשיו מכניסים איזה חתיכת קנה בושם לתוך המנורה, מלבישים את הפקק, מדליקים נר ודואגים לכך שהלהבה כמעט ותישק למנורה...ואחרי כמה זמן פשוט לשאוף את כל אדי הקטורת המתוקים icon_smile.gif
פשוט וקל icon_smile.gif

וצליל, זה שיש חבר אחד שמשתמש בזה שנים, זה לא אומר הרבה, רק שזה דבר יחסית נדיר, במיוחד בשימוש קבוע, לרוב עושים את זה לפאן והגיוון ומעטים האנשים שמתמשים בזה על בסיס קבוע.icon_smile.gif
לא נורא, הכל יהיה בסדר icon_smile.gif

וואא
אני שומע עכשיו "מעוף הדבורה" בביצוע על גיטרה באס!
ריספקט
חזור למעלה
צלילה
חבר קאבינט בפורום ראסטה
חבר קאבינט בפורום ראסטה

הודעהנשלח: 21:42 20.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

קאצ' לא הנבתי כלום מההסבר שלך.
אבל אם תכין לי אתה את כל החרא אני אשמח icon_smile.gif
ילדי הירח, ילדי הירח,
ילדי הירח, ילדים יפים.....
חזור למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר
נח נח השרוט
מכור כבד לשרוט דוט קום
מכור כבד לשרוט דוט קום

הודעהנשלח: 05:23 21.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

kacha רשם:
מבעה להכין וופרייזר?
לוקחים נורה פשוטה 40 W
חותכים את הקצה (זה ממתכת)
מוצאים את כל הקישקעס של המנורה.
לוקחים פקק פשוט של קוקה קולה(תוודאי שהוא מתלבש על החלק הזה של המנורה) ועושים בו 2 חורים ובשניהם מכניסים קשיות (קש...יעני...קש...U KNOW:))
עכשיו מכניסים איזה חתיכת קנה בושם לתוך המנורה, מלבישים את הפקק, מדליקים נר ודואגים לכך שהלהבה כמעט ותישק למנורה...ואחרי כמה זמן פשוט לשאוף את כל אדי הקטורת המתוקים icon_smile.gif
פשוט וקל icon_smile.gif

וצליל, זה שיש חבר אחד שמשתמש בזה שנים, זה לא אומר הרבה, רק שזה דבר יחסית נדיר, במיוחד בשימוש קבוע, לרוב עושים את זה לפאן והגיוון ומעטים האנשים שמתמשים בזה על בסיס קבוע.icon_smile.gif
לא נורא, הכל יהיה בסדר icon_smile.gif

וואא
אני שומע עכשיו "מעוף הדבורה" בביצוע על גיטרה באס!
ריספקט

אממ אפשר לקבל הזבר יותר עמוק על הדבר הזה? תודה....

וואי אחי זה צריך להיות גדול שלח לי את זה
kacha
שריטה חסרת תקנה
שריטה חסרת תקנה

הודעהנשלח: 14:02 30.01.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

אוקיי, רק עכשיו נזכרתי שיש כאן צורך בתגובה שלי icon_smile.gif
נתחיל בזה:
נח נח, מעוף הדבורה בגיטרה באס, תחפש בתכנת החיפוש הקרובה לביתך(סולסיק סולסיק סולסיק!!!!) את הקטע הבא:
Manowar - sting of the Bumbelbee
icon_smile.gif

וופרייזר, כן.
אז הרעיון זה לא לשרוף את תוצר הקאנביס אלא לאדות את החומר הפעיל בו- ה THC.
אם אני זוכר נכון, הטמפ' בה הוא משתחרר היא 180 מעלות צליזיסיוס....
לכן נמכרים כל מיני וופרייזרים במלאן מלאן כסף שמגיעים לטמפ' המבוקשת בדיוק מירבי.
(לפני כמה חודשים טובים צצה איזה חברה שקוראת לעצמה CHEAP VAPORIZER שמוכרת וופריזרים זולים- בזול!icon_smile.gif))
אבל לאנשים כמונו, שאוהבים לגוון בעישונים, וכך גם בהכנה שלהם אז אפשר להכין משהו ביתי.
רק שבאמת באמת כדאי מאוד להזהר! מאוד!
חבר שלי חתך לעצמו הרבה יד בגלל שהתפוצצה לו מנורה בזמן ניסיון הכנת מכשיר שכזה icon_smile.gificon_smile.gif
מזל שלא הייתי שם...

בכל אופן, הרעיון הוא לקחת מנורה
לחתוך אותה מהצד המתכתי(בית הנורה קוראים לזה נראה לי...ניצוצות של זכרונות מעורי טכנולוגיה במקלט שכוח אלוהים בכיתה ה' icon_smile.gif), להוציא את כל הבפנוכו(קישקעס).
עכשיו עליך לקחת פקק ולעשות לו 2 חורים דקים עם מברג.
בכל חור אתה מכניס קשית.
חשוב לוודא שיש אטימות מירבית בין הפקק למנורה!
עכשיו אתה מכניס לך איזה חתיכת תפרחת ירקרקה (אפשר גם עם חשיש, אבל אני לא בקטע, תודהicon_smile.gif), סוגר עם הפקק, לוקח נר ומקרב את להבה לכחצי סנטימ' מהמנורה (כך שגם הקנאביס לא יגיע לטמפ' גבוהה מדי, וגם בכדי שהמנורה לא תגיע למצב כזה ולא תתפוצץ לךבידייםicon_smile.gif קשים הם חיי הסטלןicon_smile.gif)
ומחכה קצת, אתה תראה שנוצרים לך אדים את המנורה ואתה פשוט שואף אותם מאותה קשית שטרחת לחבר לפקק.

בשביל ההבנה,
2 הקשיות הם בשביל שתהיה סירקולציה של אוויר כשתגיע לשלב של שאיפת האדים...

זהו זה...
יותר טוב מזה לא נראה לי שאני יכול להוציא icon_smile.gif
אני ממליץ להזהר בהכנה ובעישון
להזהר משוטרים
ולהזהר מראשי טעות, שעלולים להיות לא נעימים....כמו שאמרו חז"ל...icon_smile.gificon_smile.gif
בכבוד!
ובתאבון icon_smile.gif
חזור למעלה
פרררוררררררייי
אורח

הודעהנשלח: 00:53 13.03.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

כמו שאמרת, הוופורייזר מחמם את הבוף לטמפרטורה של 180 מעלות
כשאתה מחמם נורת חשמל עם מצית אין לך שום דבר לווסת את הטמפרטורה, או אפילו לנחש איזו טמפרטורה אתה באמת יוצר, מה שהופך "וופורייזר" כזה מנורת חשמל ללא יעיל, וזה סתם שורף את הבוף, או שלחלופין לא מחמם אותו מספיק.
חזור למעלה
sensi
שריטה חסרת תקנה
שריטה חסרת תקנה

הודעהנשלח: 12:57 13.03.06    כותרת הודעה: הגב עם ציטוט

משהו דומה לזה...

חשישלוק" המצאה לא שלי.. אך בכל זאת.

לוקחים כוס אטומה עם מכסה וקש( כמו במקדונלדס רק יותר אטומה)

מכיני וו הנתלה בתוך הכוס ..(עושים חור במכסה ומשחילים שיתפס)

הוו הזה תופס רצועת חשיש.. מדליקים את הרצועה מלמטה, מכבים, מכניסים לכוס וסוגרים.
בינתיים עשן מתמלא בתוך הכוס
ואז לוקחים שלוק.

אומרים שזה בא בטוב לראש. וגם טבעי.
חזור למעלה
הצג הודעות קודמות:   
הגב להודעה
   אינדקס פורום -> פורום ראסטפאריי כל הזמנים הם GMT + 3 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה
אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע לסקרים בפורום זה

שרוט.קום 2004 - ההנעלה לא לוקחת אחריות על הודעות המשתמשים בפורום אז תהיו ילדים טובים ותעשו מיעו